Sverige Besök nr.1

Eh kankse lika bra jag tar över denna blogg, de är mia som skriver igen!! måste ju uppdataera!
Har haft besök från sverige, det första för i sommar vi hoppas på att det ska bli många många fler. Vi tycker de är hur kul som helst. Det första blev av min kusin sofie och en kompis till henne som kom förbi och hälsade på.
De va på en liten genomresa i de fina grannlandet och självklart är geiranger värt ett besök . De firade vi med god mat, blev grillad kyckling, grönsaker och potatis i ugn. efterätt grillad banan och glass.



De va inte helt perfekt väder men vi höll oss varme med diverse flytande föda. Blev faktisk ganska mycket av den varan. Vi satt ute på altanen tills klockan vart tolv, då var det dags att fixa sovplats.
först provade sofie om verandan kunde funka för nattens behov, dock var de alldeles för kallt och hårt, vi bestämde då att slå upp tältet de hade med sig, .att slå upp ett tält när man är " driten"  är inte alls  det lättaste. de kan sofie skriva under på!!



Tältet blev tillslut uppsatt.






dagen efter!! gick roger på jobb 8:30.. bra jobbat!jag själv började 11 innan jag gick ner i butiken föröskte jag väcka tjejerna i tältet vilket va ganska svårt. en av dom ville inte alls vakna! nämner ingen vid namn!  Sa till dom att maten är serverad klockan 14:00 på nauskroa. Roger hade till dess beställt bord och en super stor och god tacopizza! vi kunde båda joina tjejerna och säga tack och hej innan de reste vidare mot nya mål!!





tack för besöket de va jätteskoj!!!
Ser verkligen fram emot nästa!!
Ni är alla hjärtligt välkommna !

Storseterforssen helt "alene"

Mia igen:
Har haft en ledig förmiddag börjar inte förens klockan 14 på jobbet idag, roger gick upp vid halv nio så jag hängde på han upp och tog mina träningskläder på samt roggans stavar och begav mig upp mot västerås och sedan vidare till storseterforssen.


en tur på 5 km eller nått sådant. Men stigningen är som vanligt rätt brant.


Väl uppe kände jag mig rätt ensam


Sist jag var där var för ca 2 år sedan, då var jag minsann inte helt själv utan hela familjen va då med



SAKNAR ER



Fredags disco

Fredgen den 11 var det min och sandras tur att ta hand om fredags discot. Det vart som vanligt fullt men alla fick plats inne den här gången. Framöver så kommer det vara disco varje fredag och det är sjukt mycket folk på en ganska liten yta det är skit skoj både att jobba och parta på fredagarna.



Geiranger Halvmarathon

Här är lite bilder från mat försäljningen i tältet på löp och cykel dagen, det var gyrmt många startande som sprang från Geiranger (City) =) upp till dalsnibba en stigning på 1500möh

Det är ca 21 km nerifrån och upp. Vi sålde inte så mycket men det var kul ändå.









Moods of Norway

Vi har en mycket bra klädaffär men väldigt coola kläder i lilla Geiranger. Det är en kille som kommer från Stryn som gjort en klädkollektion som heter mood´s of norway . loggan består av en traktor och ett nummer på armen eller någonstans på ditt plagg som jag tror står för hur många traktorer som är registrerade i Norge. Lite dyr kanske men lätt värt det.







Jag är förföljd =)

Detta är lite intern humor ni som fattar måste kommentera.





Jag är förföljd av gamla jobbet


Livet leker

Mia gästbloggar:

Igår hade Roger sin fridag för veckan, jag var på jobb mellan 9 och 17 så Roger tog då chansen att lufta motorcykel lite. Vädret var kanon så han körde en tur till skidcentret på strynfjället och tittade lite. På vägen dit fick han syn på ett helt fält fullt med renar. Coolt.






När jag slutade vid fem var vädret fortfarande kanon så vi tog chansen och lyxade till med grillspett, blev kyckling, tomat, champinjoner, lök och squash. Till detta fick vi guacamole och ett glas vin. Till efterätt vart det ”grillade bananer a`la roger” och glass till de. En lyxig kväll på altanen i solen!










Min Fridag = skageflå

hej nu är det mia som skriver igen!
Hade en ledig dag idag så tog sigtsing båten ut på en tur på fjorden ca 1 timme när båten var på väg in mot geiranger igen så lämnade båten av mig ute i fjorden så jag kunde promenera in.


för att klara detta skulle jag ta mig upp till skageflå, en liten bergsgård uppe i berget. Blev en mycket brant väg uppåt innan jag slutligen kom fram till de små stugorna som kallas skageflå.

Här tog jag mig en liten pause och åt av min medtagna matsäck innan jag fortsatte ännu högre uppåt ännu längre från fjorden.
Häe kunde man även besöka toaletten "do" på norska, dock kände jag inte för några sådanna behov just då så slapp gå närmare in än så här.



tills sist kom jag upp till den högsta toppen helst sjukt högt upp fantasktiskt utsikt, dock inte den bästa vägen va grymt smala stigar längst ut på bergsklippor.. fattar egentligen inte att man kan ha stigar som gick så extremt nära stup, ett snedsteg och man är rätt så körd!

Turen var fin och vädret likaså ingen sol men uppehåll från regn så jag är nöjd. Nu är de en vecka till min nästa fridag får se åt vilket håll jag skall bege mig då.




Svenska Nationaldagen =)

I söndags den 6 så firade vi in Sveriges nationaldag med lite grillning. Det blev ett trevligt gäng med mina jobbarkompisar från café Ole och Naustkroa. Mia kom upp på fetsen när det började lukta mat och hon fick även smaka på den nya drinken som jag kommit på (  Isbreen ) den består av jägermeister/ mummelman pepsi och massa is (se mia i solnedgången )J Vi åt grillad fläskfilé och hade lite sallad till det fungerade helt utmärkt. Jag stod som otippat för underhållningen. Efter som dem tjatat tillräkligt så tog jag fram gitarren eller hur var det nu?? J  Vi hade i alla fall en mycket trevlig kväll som slutade nere på Olebuda baren som min chef äger. Där det partades in på småtimmarna. Helt enkelt en kanon kväll J







Mia med den nya drinken isbreen :)





Och här kan man se en skymt av Marias tallrik ( SMASKENS)




Lägg märke till klädnyporna i sångboken. Ett stort tack till Will John som köpt mig en sådan bra spelbok i present, stort tack. Låten joline som är en ny favorit gick flera gånger under kvällen.

Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
I'm begging of you please don't take my man
Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
Please don't take him just because you can
Your beauty is beyond compare
With flaming locks of auburn hair
With ivory skin and eyes of emerald green

Your smile is like a breath of spring
Your voice is soft like summer rain
And I cannot compete with you, Jolene

He talks about you in his sleep
There's nothing I can do to keep
From crying when he calls your name, Jolene

And I can easily understand
How you could easily take my man
But you don't know what he means to me, Jolene

Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
I'm begging of you please don't take my man
Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
Please don't take him just because you can

You could have your choice of men
But I could never love again
He's the only one for me, Jolene

I had to have this talk with you
My happiness depends on you
And whatever you decide to do, Jolene

Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
I'm begging of you please don't take my man
Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
Please don't take him even though you can
Jolene, Jolene



Grillpremiär

 

4/6 efter en lång dag i ålesund  hade vi lite energi över och beslöt oss för att testa den nya fotbollen som hade införskaffat dagen innan!! Mycket skoj! de varade inte så länge, roger stukade foten och fick halta upp till huset igen där vi la oss till rätta i soffan och såg på MI2.

idag 5/6 har vi båda två jobbat, slutade i bra tid så vi gick hem och Roger fixade igång grillen, de blev grillad kyckling sallad och ris! En öl och cider fick vi till satt hemma på altanen.

Efter de gick vi ner till cafe ole och köpte lite efterätt blev en varsin softis och en öl till Roger ska snart gå hem igen till huset ha sett att de börjar en film klockan 21:30 catch me if you can. Hoppas bara tv är ledig när vi kommer hem!

 


Fridag

Mia gästbloggar lite:

4/6 torsdag! Våran lediga dag för veckan! Vaknade upp och regnet smattrade på rutan! Bestämde oss för att ta oss en tur med bilen, åkte mot Ålesund.


Det stora målet för dagen var att införskaffa en grill! Åkte först till jula, hittade ingen grill men väl några andra fynd! En blender, fotboll, skarvsladd, grillkol en termometer  och ett regnskydd till mc eftersom den inte få bli blöt.

Turen gick vidare till det stora köpcentrumet ”Moa” gick runt och kollade lite men inga inköp förens vi såg ”tillbud” skylten och våran grill på en bild! Arve Mias chef hade sagt till oss att vi skulle köpa en ”sjikklig” grill med märket verner. Och där va den!! 499kr

Efter de fyndade Roger ett fiskespö till sig själv och ett till hans vän Tobias för de ha fridag på måndag och då ha de lovat fisk!!

Innan vi åkte hem handlade vi på ICA maxi, där va de ”tillbud” 10kr för de mesta fick med oss två stora kassar hem!!

väl hemma igen skrivade roger ihop grillen som ingenting vi blev mycket nöjda den skall invigas tids nog!



 


Rogers dag

Den 2/6 var Rogers dag! Han hade namnsdag, fick tre paket på morgonen!

En trisslott från ”mormor och morfar” i Djurmo!

Sedan två ”mintpillstabletter” och en chokladkaka! Han blev mycket nöjd!



Geiranger

Just nu så har det varit lugnt i ett par dagar inga större utsvävningar förutom att vi
oftast festar till lite på söndagarna nere på Olebuda.
Ett mycket effektivt sätt att träffa ny människor på =)

Annars så sitter jag oftast och myser/ kosar nere

På café oles nya ute terrass och väntar på att Maria

Ska bli klar för dagen på jobbet.



Geiranger

Just nu så har det varit lugnt i ett par dagar inga större utsvävningar förutom att vi
oftast festar till lite på söndagarna nere på Olebuda.
Ett mycket effektivt sätt att träffa ny människor på =)

Annars så sitter jag oftast och myser/ kosar nere

På café oles nya ute terrass och väntar på att Maria

Ska bli klar för dagen på jobbet.



RSS 2.0