Mia Mia Mia

Vi får bara in internet när vi sitter på balkongen och facebook måste man ju kolla i alla väder =)




Fiske

Jag hängde på Ramaim och Fabian på lite fiske. Det hade kommit in ett stimm med fisk och Fabian hade blivit kvar hela dagen han fiskade 13 timmar den dagen och fick 5.5kg sill och några öringar.


Här är ett kort på all sill tror det va ca 70st



På kvällen så grillade vi sillen och jag åt och såg glad ut sick lite halsbränna dagen efter. Man kan säja att detta var första gången jag åt fisk. =)

Cruise ship =)

Jag har tagit som vana att ta lite bilder på dom flesta Cruise shipen som kommer in i den underbara fjorden så här har ni några.




Den här sista bilde vart så himla gym. Känns som att bloggen har blivit en bildblogg. Men ni som känner mig vet ju att jag föredrar bilder framför text.

På tur till fots

Idag så tog vi oss en tur upp på Västerås som ligger ca 305 meter över havet. Så att man såg ut över nästa hela Geiranger. Det tog ca 1 timme från vårt hus upp till toppen. Man får sällskap av getter och får och lamor. Det stod på yr.no att det skulle regna hela dagen men solen sken från morgon till kväll. Nu väntar grillning på balkonen hemma. Roger över Roger ut.








Här på väg ner så hittade vi en fin bänk som vi satt och vilade på

Branchekväll

Hade nästan glömt av att Gordon Smith var och spelade på Olebuda det vill säga ovanför kafé ole där jag jobbar. Det var en mycket bra musiker som spelade egna låtar som man kunde sitta och avnjuta några öl till. Han spelade nästan hela kvällen och det dök upp ganska mycket folk.









Sandra till vänster är nykter men ger Tobias en mycket skum blick. =)


17 Maj

17 maj är en väldigt stor dag i Norge. Den kan jämföras med en midsommar i dalarna. I Geiranger så samlades byborna nere vid kajen i Geiranger och sjöng och skrek hurra hurra.


Dom gick mot ålderdomshemmet och stod och sjöng för dem i ca 15min sen gick dom vidare upp mot den lilla kyrkan som finns här i Geiranger. Vissa gick på gudstjänst och andra gick vidare och åt/spisade korv godis och lekte med barnen. På kvällen blev vi bjudna ner på jobbet av chefen och hennes man dem bjöd på buffé och sedan spelade vi poker. Efter pokern så gick jag, Mia, Tobias och Kaeling upp till en lada som någon inrett fin och ställt in några biljardbord som man fick låna om man kände någon som va medlem i klubben och det var Kaeling.


Kvällen slutade med mummelman och kort hemma hos några kollegor mycket trevligt.

En bild av storspelaren =)


På tur

Idag hade jag en ledig dag från jobbet och solen sken och vägen från Geiranger till Grotli hade öppnat så jag och Mia tog en sväng på motorcykeln vi åkte upp till grotli.








Sedan vidare mot styn fjället och ner i stryn centrum. Det tog ca 2 timmar med några stop för fotografering och det var ca 9 mil. Från Stryn åkte vi vidare in i Olden där jag jobbat förut och kollade lägent hur det såg ut i byn allt va sig likt sen åkte vi tillbacka in i Styn och åt en bit mat.



Sen kom vi på att vi kunde ju åka till stranda/ hellesylt och ta färjan hem och då va klockan 14.45 och färjan går 15.40 så vi gasade på lite och han precis till färjan.

 

Här är en bild på de 7 systrarna och friaren. Enligt en myt så är dem 7 systrarna ogifta och friaren har fått nobben av dem alla 7 och därför tröstat sig med flaskan. Så när man åker upp jämsides med friaren så kan man se att den ser ut som en flaska =)






Efter en 60 minuters tur med färjan var vi hemma i Geiranger igen och trippmätaren stod på 16.7mil. En perfekt dagstur.

 

 

Väl hemma så åkte jag ner till jobbet och fick låna högtryckstvätten av Kaeling så vi tvättade både hojen och bilen och även 2 stolar.


Sen tog vi en spring tur till Homlong fram och tillbacka och nu är det snart dags att sova så jag orkar med en ny dag på jobbet. =)


Jobb

På jobbet så är mina främsta uppgifter att hålla ställningarna på caféet och det innebär göra kaffe, kaffedrinkar, servera mat och hålla rent och fint. Jag trivs bra på jobbet och har många trevliga arbetskompisar. Jag hoppas på en riktigt trevlig sommar.



I kaféet så har vi även försäljning av gåvor mycket smått och gott finns det att pynta hemmet med.


Färden till norge

Färden mot Geiranger startade hemma hos mamma meta i Bäsna.


Vädret verkade lite osäkert men jag drog iväg på motorcyckeln.  Vägen från Bäsna till Geiranger gick allstå via Malung till Rörbäcksnäs och in i Norge. Jag fick sällskap av Robin, Jenny och Mattias hela vägen till Rörbäcksnäs där det började snöa.


Och snöandet övergick till regn och regnkläderna åkte på. Sedan forsatte jag på Väg 208 mot Midtskogsberget sen väg 25 ner till Elverum och vidare till Hamar där E6an började. Äntligen en större väg men fortfarande 60k/h max 80k/h . I Lillehammer tittade solen fram för första gången och jag stannade för att tanka och ta av alla regnkläder. Jag tog mig vidare till Otta och eftersom vägen via Grotli inte var öppen så fortsatte jag vidare mot Dombås E136. Efter Dombås började det snöa igen och tempen gick ner till -2 jag minst sagt frös. Vid en skidanläggning vid Bjorli så tänkte jag ta in på ett hotell där det var en större tillställning med massa folk men ingen i receptionen så jag åkte vidare men jag fick vända tillbacka och då stod det en farbror i receptionen plötsligt som inte verkade allför intresserad av att jag skulle checka in. Så jag fick snacka mig in. Jag tror nämligen att hotellet var öppet bara för gruppen som var där.  Så efter en fin pratstund fick jag till slut både rum och mat från buffen och han fixade till och med så jag fick låsa in motorcykeln. Dagen efter åt jag frukost och sen när snön tinat bort så pass att det gick och åka så smög jag mig mot Åldalsnäs E136. Synd nog var trollstigen också stängd så jag åkte vidare mot Sjöholt och tog av på väg 650 mot Stordal och Linge sedan färjan över till Eidsdal väg 63 mot Örnsvingen och ner i Geiranger. Jag blev väl bemött av Arve och Elisabeth som vi hyr rum av och jag tog mig en varm dusch och åkte ner till mitt nya jobb. Där blev jag också väl bemöt av Ragnhild och Kaeling som bjöd på mat och visade mig runt.


RSS 2.0